FICTIE

FICTIE FICTIE

Bij Vincent TV Producties kennen wij het Nederlandse drama- en filmlandschap als geen ander en hebben we een breed netwerk opgebouwd met de beste en meest gepassioneerde makers. Daarnaast willen we een platform bieden voor jonge talenten en die alle ruimte geven om nieuwe projecten te ontwikkelen. We proberen dagelijks een ideale mix te bereiken van opdrachtgever, project en makers. Hierbij ontwikkelen we zelf films en series in eigen beheer, maar treden we ook op als co-producent en financier. 

Ons portfolio richt zich op een breed aanbod van film en video content voor alle actuele distributieplatformen.

Voor_Aap_poster_1000x707mm_2022_small[1].jpg

Voor Aap

De eerste Vincent TV Fictie productie is een feit: de korte film Voor Aap, een coproductie met producent Indra Baars.

De film is geregisseerd door Everon Jackson Hooi (acteur in o.a. GTST en Buladó) en gebaseerd op een voorval uit de jeugd van coproducent Indra Baars.

Voor Aap vertelt het verhaal van Nila (8 jaar), het enige zwarte meisje in de klas. Als haar beste vriendje Rein (8 jaar) aan de leraar voorstelt dat Nila de rol van aap moet spelen in de schoolmusical, raakt de leraar in paniek en ontstaat er bij de volwassenen een discussie over racisme, een discussie waar de kinderen niets van begrijpen. Zij vragen zich alleen maar af: “Waarom mag Nila geen aap spelen?”

Voor Aap zal in september 2021 zijn première beleven tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht.

Voor Aap

Wil je meer weten over onze activiteiten of zoek je als maker of producent aansluiting bij een betrouwbare partner? Contact dan Lisa May Visser (lisa.mayvisser@vincenttvproducties.nl /06- 28 97 27 07) en we nodigen je graag uit voor een gesprek.