GELUK BIJ EEN ONGELUK

GELUK BIJ EEN ONGELUK GELUK BIJ EEN ONGELUK

GELUK BIJ EEN ONGELUK

Op de Nederlandse wegen zijn 54 bergingsbedrijven actief die jaarlijks meer dan 150.000 keer uitrukken. Met een aanrijdtijd van enkele minuten staan deze bergers dag en nacht klaar voor ongelukken en pechgevallen, maar ook voor inbeslagnames door deurwaarders. In de zesdelige serie 'Geluk bij een ongeluk' volgen we deze helden van de weg. Hun motto: service is een levensstijl! En voor je rest zoek je het maar uit…

Hoe krijgen bergers bestuurders veilig van de weg? Wat moet je als automobilist doen bij pech of botsingen? In de zesdelige serie ‘Geluk bij een ongeluk’ leren we de leukste autobergers van Nederland kennen en krijgen we een uniek inkijkje in het reilen en zeilen van deze helden op de weg. 

Zo maken we o.a. kennis met berger Henk (40), die aan het hoofd staat van zijn familiebedrijf in Schiedam. Deze onvermoeibare aanpakker heeft het hart op de tong en leeft voor zijn werk. In de eerste aflevering zien we hoe hij zich ontfermt over een geschrokken gezin op de vluchtstrook nadat hun vouwwagen van de trekhaak is gegleden en tegen de vangrail is geknald. Samen met zijn collega Hilco (32) ligt hij in de clinch met een eigenwijze beheerder van een parkeergarage.

De 32-jarige Remke is een vreemde eend in de mannelijke bergingswereld, maar deze voormalige top-rugbyer is ruiger dan de meeste van haar collega’s en staat haar mannetje. Al in de eerste aflevering zien we dat deze stoere dame nergens voor terugdeinst. Met haar doortastende optreden weet ze de gevolgen van een ongeval op de snelweg binnenno time glad te strijken en een verkeersinfarct te voorkomen.

 Ook volgen we de gortdroge Ludolph (32), die inzetbaar is voor alle voorkomende bergingswerkzaamheden. Van het verwijderen van foutgeparkeerde auto’s tot uitrukken voor een auto die zonder brandstof in een tunnel staat. Andermans ellende is zijn vreugd. In de Zaanstreek rijden we o.a. mee met de kersverse berger Peter (47). Na 17 jaar een coffeeshop te hebben gerund, heeft hij nu zijn hart verpand aan de wereld van slepen en sleuren.

Vincent TV producties